اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

آغاز امامت امام عصر عج مبارک باد - با ولایت تا شهادت
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
با ولایت تا شهادت

 

خصوصیات یاران قائم(عج)

در روایات ویژگى‏هاى زیادى براى یاران حضرت مهدی(علیه‌السلام) شمرده شده که برخى مربوط به ویژگى‏ها و صفات ظاهرى و جسمانى است و برخى دیگر مربوط به خصایل اخلاقى و روحى .
 
خصایص روحى
شاید بتوان گفت: که مهم‏ترین ویژگى یاران امام(علیه‌السلام) این است که آنها مصداق کامل «اولیاء الله» (دوستان خدا) هستند. در قرآن کریم مى‏فرماید:
"ألا إنَّ اَوْلیاءَ اللهِ لا خَوْفٌ عَلَیهم وَ لا هُمْ یحزنون"(1)؛ آگاه باشید که بر دوستان خدا بیمى نیست و غمگین نمى‏شوند.
این که کسى از هیچ چیز ترسى به دل راه ندهد و اندوهگین نشود تنها زمانى امکان‏پذیر است که جز خدا نبیند و جز به او نیندیشد. این اوج کمال آدمى و بالاترین مرتبه‏اى است که یک انسان مى‏تواند بدان دست یابد.
امام صادق(علیه‌السلام) مى‏فرماید: خوشا به حال شیعیان قائم که در زمان غیبتش منتظر ظهور او و فرمانبردارش هستند، آنان اولیاى خدا هستند، همانها که نه ترس آنها را فرا مى‏گیرد و نه اندوهگین مى‏شوند.(2)
یاران قائم همچنان ‏که در بالاترین درجه تقوا و پرهیزگارى قرار دارند، از نظر کمال علمى نیز در بالاترین درجه قرار گرفته و از جام حکمت الهى و معرفت دینى، چنانکه باید، سیراب شده‏اند. حضرت على(علیه‌السلام) در این باره مى‏فرماید:
... پس گروهى در آن فتنه‏ها صیقلى مى‏شوند، مانند صیقل دادنی که آهنگر به شمشیر می‌دهد، دیده‏هاى آنها به نور قرآن جلا داده و تفسیر در گوش‌هایشان جا گرفته ‏شود. در شب، جام حکمت را به آنها بنوشانند بعد از این که در بامداد هم نوشیده باشند.(3)
خلاصه این که یاران قائم در چنان مرتبه‏اى از زهد و تقوا و علم و معرفت قرار دارند که همه کائنات در برابر آنها سرِ تسلیم فرود مى‏آورند و زمین و آسمان به وجود آنها افتخار مى‏کند.
امام صادق(علیه‌السلام) مى‏فرماید: خوشا به حال شیعیان قائم که در زمان غیبتش منتظر ظهور او و فرمانبردارش هستند، آنان اولیاى خدا هستند، همانها که نه ترس آنها را فرا مى‏گیرد و نه اندوهگین مى‏شوند.
امام باقر(علیه‌السلام) مى‏فرماید: گویى که یاران قائم را مى‏بینم که شرق و غرب (جهان را) در نوردیده‏اند. همه‏ چیز در برابر آنها سرِ تسلیم فرود مى‏آورد حتى درندگان زمین و آسمان به دنبال خشنود ساختن آنها هستند. قطعه‏اى از زمین به قطعه دیگر مباهات کرده و مى‏گوید: امروز مردى از یاران قائم از من گذر کرده است.(4)
 
ویژگى‏هاى جسمانى
یاران امام مهدى(علیه‌السلام) از نظر صفات جسمى و نیروى بدنى سرآمد روزگار بوده و کسى را یاراى مقابله با آنها نیست. امام صادق(علیه‌السلام) در وصف توان بدنى یاران قائم(عج) مى‏فرماید:
لوط (علیه‌السلام) که مى‏فرمود: «اى کاش در برابر شما قدرتى مى‏داشتم یا مى‏توانستم به تکیه‏گاهى استوار پناه ببرم»(5) در آرزوى نیرو و توان قائم (عج) و به یاد قدرت و استوارى یاران او بود، زیرا به هر کدام از آنها قدرت چهل مرد داده شده و قلب آنها محکمتر از پاره‏هاى آهن است. اگر به کوه‌هایى از آهن برخورد کنند آنها را از جا بر مى‏کنند و شمشیرهاى آنان از حرکت باز نمى‏ایستد، مگر زمانى که خداوند(عزوجل)، خشنود شود.(6)
 تعداد یاران قائم(عج)
قول مشهور این است که تعداد یاران امام عصر(عج) 313 نفر هستند که در روایت‏هاى متعددى به آن اشاره شده است. در روایتى «مفضل بن عمر» از امام صادق(علیه‌السلام) چنین نقل کرده است:
مثل این است که قائم(علیه‌السلام) را بر منبر (مسجد) کوفه مى‏بینیم، در حالى که 313 مرد به عدد اهل بدر گرد او را گرفته‏اند. آنها مردان جنگاور و حاکمان خدا در زمین او و بر خلق اویند.(7)
با توجه به روایت دیگر به این نتیجه مى‏رسیم که یاران آن حضرت منحصر به تعداد یاد شده نبوده و این تعداد کسانى هستند که از آغاز حرکت حضرت مهدى(عج) ایشان را همراهى مى‏کنند، اما به تدریج بر این تعداد افزوده مى‏شود. البته ناگفته نماند که این 313 نفر به دلیل خصایل برجسته‏اى که دارند نقش فرماندهى و رهبرى را در لشکر آن حضرت به عهده دارند.(8)
در روایتى ابوبصیر از امام صادق(علیه‌السلام) چنین نقل کرده است:
قائم از مکه خارج نمى‏شود، مگر زمانى که تعداد کسانى که به گرد او جمع ‏آمده‏اند، تکمیل شود. پرسیدم: این تعداد چند نفر است؟ آن حضرت فرمود: دو هزار نفر، جبرئیل در سمت راست او و میکائیل در سمت چپ او حرکت مى‏کند و ... 



  • کلمات کلیدی :
  • نوشته شده در  پنج شنبه 88/12/6ساعت  10:22 صبح  توسط m 
      نظرات دیگران()


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    مهدی(عج) در کلمات اهل سنت:
    دلایل وجود و ولایت حضرت مهدی(عج)
    جوان از نگاه مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)
    تولی و تبری در عرصه سیاست باید تابع تفکر و مبانی امام باشد
    نگاهی به وصیت نامه الهی -سیاسی حضرت امام (ره)به مناسبت بیست و یک
    [عناوین آرشیوشده]